• English
  • German
  • Hungarian
  • Hrvatski

Baranja i Bilje zimi (okusi i mirisi)

ZIMA U BILJU JE POSEBNO ČAROBNA

Promatranje ptica u Parku prirode Kopački rit, vožnja zimskom zapregom ili posjet i obilazak stare jezgre grada Tvrđe u Osijeku, učinit će vaš posjet Baranji bajkovitim, a obzirom da prema količini i raznovrsnosti turističke ponude ruralnog turizma i smještajnih kapaciteta općina Bilje u sklopu PPS destinacije „Winetour Slavonije i Baranje“zauzima značajno mjesto,s doživljajima koje samo priroda nudi u pred i posezoni,Vaš će boravak na ovom području biti ugodan, zanimljiv -neprocjenjiv.

KOKOŠUTEŠ U VARDARCU S 1.500 KRAFNI I IŠ PAPRIKAŠ

Godinu ćemo započeti s veselom pokladnom manifestacijom „Kokošuteš“ u Vardarcu, koju obogaćuje mimohod maskirane mladeži u pijetlove uz konjsku zapregu i glazbenu pratnju, a nastavlja se uprizorenjem „lupanja pijetla“. Da bi gastro ugođaj bio potpun, kuha se „iš paprikaš“ od pijetla, a vrijedne vardaračke domaćice podijele i do 1500 kom krafni toga dana.

8 VELIČANSTVENIH RESTORANA NUDI BOGATE BARANJSKE DOMAĆE DELICIJE

gastro ponuda, restoran, VardaracHladne zimske dane i večeri najbolje je provesti u nekom od 8 „veličanstvenih“. Restorani iz čijih kuhinja dopiru i mame prave bogate baranjske domaće delicije:čvarci,fiš paprikaš, svinjskom koljenicom sa kiselim kupusom, domaća kobasica, jela od divljači…a za desert je neizostavna pokladna krofna.
Zelena žaba, Didin konak, Kormoran, Citadela, Darocz, Tikveš i Kod Varge, restorani su koji će Vas u svakom trenutku Vašeg posjeta oduševiti ponudom vina, koji se sljubljuju sa zimskim mesnim i ribljim specijalitetima.

PRVI HOTEL U OPĆINI BILJE, HOTEL LUG SA 4****, U MJESTU LUG…

hotel-lug-baranja-kopacevo…jedinstveno je mjesto u kojem su sjedinjeni udobnost, komfor i luksuz u ladanjskom okruženju. S kapacitetom koji uključuje12 soba i jedan apartman, Hotel Lug je prema recenziji gostiju na internetskoj stranici Booking.com već u prvoj godini poslovanja zaslužio epitet najboljeg u Osječko – baranjskoj županiji. Visokom ocjenom 9,1 Hotel Lug može se pohvaliti, jer ga je u protekloj godini posjetilo 1312 gostiju, koji su ostvarili 1931 noćenje. Sigurni smo da će se mnogi vratiti po još baranjskih avantura… Osim toga, ovaj hotel je sjajan i za poslovne prezentacije i edukacije. Raspolaže s tehnički opremljenom dvoranom (projektor, ozvučenje…), a svojim okružjem garantira jedno posve drugačije, mirnije mjesto za važne pregovore. Pozivamo vas da osobno iskusite čari Hotela Lug i uvjerite se u sve njegove kvalitete.

NA DAN ZALJUBLJENIH…

ambijent restorana u Kopacevu

…dovedite svoje partnere na romantičnu večeru u intimnoj atmosferi u srcu Baranje, opustite se i rasplamsajte iskru Vašeg odnosa.


Dobro došli!

Preuzmite aplikaciju! “Turistički vodič Općine Bilje” za android uređaje

qrcode-hr

Kralja Zvonimira 10

31327 Bilje

OIB: 96787127295

T. +385 31 751 480

F. +385 31 751 480

E-mail: info@tzo-bilje.hr

© Turistička zajednica općine Bilje 2021. | webdesign ENTERnet

Izvor fotografija: Hrvatska turistička zajednica, Web zajednica Bilje
Autori: Pavo Nikolić, Domagoj Blažević, Damir Rajle