• English
  • German
  • Hungarian
  • Hrvatski

Eko centar – Zlatna Greda

Destinacija u srcu Kopačkog rita iz koje se ne želite vratiti u stvarnost!

Eko centar Zlatna Greda mjesto gdje se spaja prelijepa priroda, gastronomija i avanturistički duh. Isprobajte razne adrenalinske aktivnosti na prvom adrenalinskom parku u istočnoj Hrvatskoj, obradujte svoje zaposlenike i osnažite timski duh kroz inovativne team building programe ili nas kontaktrirajte za izradu programa i proslava prilaqođenih Vašim željama. Doživite okuse i mirise baranjskih i slavonskih specijaliteta u moderno uređenom restoranu s pedesetak sjedećih mjesta, atijekom toplih dana možete uživati u otvorenom prostoru na terasi naše sjenice.

Zlatna Greda smještena je u Baranji, 30 kilometara od Osijeka, u neposrednoj blizini Parka prirode Kopački rit. Nekadašnja upravna zgrada pustare Zlatna Greda pretvorena je u edukacijski centar i izletničku destinaciju s popratnim sadržajima koji će vaš boravak pretvoriti u čisti užitak i nezaboravno iskustvo – destinacija iz koje se nećete htjeti vratiti u stvarnost!

ADRENALINSKI PARK, ZIP-LINE I UMJETNA STIJENA
Zabavite se i podignite razinu adrenalina kroz savladavanje visinskih prepreka na prvom slavonskom adrenalinskom parku ili zip-line-u, te se okušajte u penjanju na umjetnu stijenu. Adrenalinski park se sastoji od dvije razine niže (3m) i više (7m). Mali adrenalinski park namijenjen je najmlađima i besplatan za korištenje.

BICIKLI
Eko centar u svom vlasništvu ima 9 bicikala za iznajmljivenje koji su na raspolaganju gostima. Svi bicikli su za odrasle. U blizini eko centra nalazi se poznati dvorac Tikveš, biciklistička staza Panonski put mira te brojni asfaltirani i makadamski putevi koji Vas mogu odvesti u nezaboravne avanture dok istražujete ljepote Baranje. Pogledajte karte od nekih biciklističkih ruta koje Vam preporučujemo.

KANU PUSTOLOVINA
Iznajmite opremu i samostalno se zaputite u avanturu po dunavskim rukavcima i kanalima Kopačkog rita. Eko centar raspolaže sa 5 kanua koji su na raspolaganju gostima. Veslanje se odvija na kanalu Čarna ili u neposrednoj blizini pumpne stanice Zlatna Greda, ovisno o vodostaju.

JAHANJE
U Eko centru imate mogućnost družiti se i jahati na našim konjima, Zenta i poni pod imenom Princ s nama su već godinama. Naši iskusni suradnici će Vas sigurno staviti na konja i pokazati Vam osnove jahanja. Usluga jahanja nije stalno dostupna, već samo u unaprijed određenim treminima, koje možete provjeriti na našem Facebook profilu. U ostalo vrijeme, možete se slobodno družiti s kojima, i ne zaboravite ponijeti mrkvu, njihovu omiljenu deliciju.

POUČNA STAZA “BLAGO MOČVARE”
Prošetajte se poučnom stazom „Blago močvare“ koja započinje ispred Eko centra i naučite o povijesti, životinjama i prirodi koja okružuje Zlatnu Gredu kroz tekstove na poučnim tablama. Prošetajte jednom od predloženih ruta i istražite zelene šumske puteljke koji se nalaze u okolici.

ŠKOLE U PRIRODI
Kroz različite edukativne radionice približiti ćemo vam prirodne i kulturne ljepote istočne Slavonije i Baranje i srednjeg Podunavlja. Uz naše vodiče i animatore doživjeti ćete pustolovine i naučiti zanimljive činjenice o ovom dijelu Hrvatske. U Kući u prirodi Zlatna Greda osjetite slobodu, maštu i kreativnost! Ponovno otkrijte zaboravljene osjećaje čuđenja i oduševljenja! Budite znatiželjni! Zastanite i poslušajte zvukove! Prepoznajte tragove divljih životinja! Pronađite mirisne biljke! Promatrajte kako sve u prirodi ima svoju ulogu, kako je sve povezano i kako se sve mijenja. Radionice su terenskog i učioničnog tipa, obroci prilagođeni djeci predškolskog i školskog uzrasta, mogućnost korištenja adrenalinskog parka i smještaja.

KONFERENCIJSKA DVORANA
Polivalentni prostor u glavnoj zgradi opremljen je za sve vrste skupova, sastanaka, prezentacija ili sličnih poslovnih susreta. Dodatnu vrijednost poslovnom događaju daje i široka ponuda sportskih i rekreativnih aktivnosti u sklopu Eko centra. Iskusno i kreativno ugostiteljsko osoblje stoji Vam na raspolaganju. Garanciju možemo ponuditi u kvalitetnoj usluzi te autohtonim gastro proizvodima.

Svakodnevna ponuda i sadržaji za unaprijed dogovorene skupine:
Za unaprijed dogovorene skupine svim danima u tjednu u ponudi su restoran, smještaj, škole u prirodi, team building, organizirani izleti, adrenalinski park, programi za djecu, rođendaonice, pustolovni sadržaji (bicikli, veslanje kroz Kopački rit, fotosafari), organizacija konferencija i seminara te drugi sadržaji.


Radno vrijeme adrenalinskog parka, zip-linea i ostalih usluga:
Subotom, nedjeljom, blagdanima i praznicima: 11,00 – 19,00 sati
Ponedjeljak – petak: isključivo po najavi za veće grupe (preko 10 osoba)


SMJEŠTAJ

RESTORAN


kontakt

Eko centar – Zlatna Greda
A: Zlatna Greda
T: 031 627 113
M: 097 795 99 89
E: info@zlatna-greda.org
W: “Kuća u prirodi – Zlatna Greda”

Preuzmite aplikaciju! “Turistički vodič Općine Bilje” za android uređaje

qrcode-hr

Kralja Zvonimira 10

31327 Bilje

OIB: 96787127295

T. +385 31 751 480

F. +385 31 751 480

E-mail: info@tzo-bilje.hr

© Turistička zajednica općine Bilje 2021. | webdesign ENTERnet

Izvor fotografija: Hrvatska turistička zajednica, Web zajednica Bilje
Autori: Pavo Nikolić, Domagoj Blažević, Damir Rajle