• English
  • German
  • Hungarian
  • Hrvatski

Najava manifestacija

14.-17. srpnja 2016. – DAN POVRATKA, OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE BILJE, BILJE

Proslava služenog dana POVRATKA općine Bilje u svoje sjedište, nakon Domovinskog rata i progonstva. Kroz kulturno umjetnički i zabavni program, prikazivanje djelatnosti brojnih udruga sa područja općine, gastro ponuda područja općine Bilje, sajam rukotvorina i domaćih proizvoda hrane i pića te izložba oldtimera u središtu mjesta, posjetitelji će moći na jednom mjestu upoznati i doznati sve o zanimljivostima i posebnostima ove destinacije.

27 . kolovoza 2016. – MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA, VARDARAC

Tradicionalna manifestacija u kojoj se, uz bogati kulturno zabavni program promovira kultura pijenja aperitiva- domaće rakije, koja je česti proizvod iz domaće radinosti na našem području. Degustacije i prodaja, te promocija ovog pića privukli su do sada veliki broj domaćih i stranih gostiju, koji su uživali i u brojnim drugim gastro delicijama sa područja općine Bilje. Uz sve navedeno, neizostavno je prikazivanje kulturne nematerijalne baštine kroz ples i pjesmu nekolicine stranih i domaćih kulturno umjetničkih društava.

10. – 11. rujna 2016., MEĐUNARODNI ETNO SUSRETI BILJE

Sami naziv manifestacije, govori nam da je naglasak na prikazivanju i promociji etno naslijeđa. Sadržaji manifestacije su nastupi brojnih KUD-ova iz zemlje i inozemstva, prikaz starih običaja i zanata, sajam domaćih proizvoda hrane i pića i starih jela, te bogati zabavni program. U okviru etno susreta naglaska je i na gastro i eno ponudi baranjskih specijaliteta jušnih jela:graha, čobanca i fiš paprikaša. Uz sportsko natjecanje u starim sportovima, za svakog posjetitelja će se pronaći nešto zanimljivo.

17. – 18. rujna 2016. – RIBARSKI DANI, KOPAČEVO

Budući je selo Kopačevo nastalo na tradiciji ribarenja, ovo je manifestacija koja održava tradiciju življenja uz rijeku Dunav i način života, s naglaskom na služenju ribe kao osnovne namirnice, od kojih je živjelo tadašnje stanovništvo sela. Kao sjećanje na te dane početkom rujna Kopačani organiziraju Ribarske dane, kada se svim posjetiteljima serviraju riblji specijaliteti, fiš paprikaš, šaran u rašljama, štuka u mundiru te šaran na rašljama.
Neizostavan je sajam domaćih proizvoda, kolača, crvene mljevene paprike, meda, vina, rukotvorina te centralni događaj nastup brojnih kulturno umjetničkih društava koji nastupaju u centru sela. Uz manifestaciju, postavljena je izložba starih ribarskih alata i etno soba.

Gastro manifestacije u Bilju atraktivan su turistički adut

Download (PDF, 2.2MB)

Preuzmite aplikaciju! “Turistički vodič Općine Bilje” za android uređaje

qrcode-hr

Kralja Zvonimira 10

31327 Bilje

OIB: 96787127295

T. +385 31 751 480

F. +385 31 751 480

E-mail: info@tzo-bilje.hr

© Turistička zajednica općine Bilje 2021. | webdesign ENTERnet

Izvor fotografija: Hrvatska turistička zajednica, Web zajednica Bilje
Autori: Pavo Nikolić, Domagoj Blažević, Damir Rajle