• English
  • German
  • Hungarian
  • Hrvatski

Néptáncfesztivál

Ova kulturno-turistička manifestacija po 9-ti se put organizira na području Općine Bilje i mjesta Vardarac te je postala već tradicionalno događanje u ljetnom periodu koja kroz raznovrsne aktivnosti i sadržaje nastoji očuvati tradicijsku kulturu i običaje.

Manifestacija će se ove godine održati 27. kolovoza 2016.

Budući da se 2012. god. proslavilo 800. godina od postojanja sela Vardarac, i ovogodišnji program manifestacije biti će dodatno obilježen izložbama povjesnih izvora o nastanku i razvoju sela.

Manifestacije obuhvaća nastup domaćih i inozemnih folklornih skupina, izložbu starih fotografija naselja Vardarac, likovne izložbe i ponudu domaće hrane. Program manifestacije usmjeren je na aktivnosti kojima se obnavlja i promiče tradicijska i kulturna baština ovog područja, ali i baština susjednih država.

Cjelodnevni program se odvija u šatoru postavljenom u centru sela.

Posjetiteljima su uvijek najzanimljiviji folklorni sadržaji, folklorna povorka kroz Vardarac, kreće od mjesne crkve kroz cijelo selo. Dolaskom u centar sela, sudionici plešu sa mještanima I posjetiteljima manifestacije.

Kao i svake godine uz folkloraše iz Hrvatske gostuju i oni iz inozemstva (Rumunjska, Vojvodina, Mađarska, Slovačka i Ukrajina.)

neptancfesztival_vardarac

Preuzmite aplikaciju! “Turistički vodič Općine Bilje” za android uređaje

qrcode-hr

Kralja Zvonimira 10

31327 Bilje

OIB: 96787127295

T. +385 31 751 480

F. +385 31 751 480

E-mail: info@tzo-bilje.hr

© Turistička zajednica općine Bilje 2021. | webdesign ENTERnet

Izvor fotografija: Hrvatska turistička zajednica, Web zajednica Bilje
Autori: Pavo Nikolić, Domagoj Blažević, Damir Rajle