• English
  • German
  • Hungarian
  • Hrvatski

Otvorenje “Dvorišta bake Katice”

Poštovani,

Srdačno Vas pozivamo na svečano otvorenje „Dvorišta bake Katice” koje će se održati 07. srpnja 2017. godine (petak) u 11 sati u ulici Šandora Petefija 48., u Kopačevu.

Tvrtka Privilegium d.o.o. iz Kopačeva u rujnu 2016. godine zapčela je projekt Dvorišta s ciljem oživljavanja starih seoski dvorišta koja su ili napuštena ili u njima živi starija osoba i to organiziranjem tematskih, kulturno-zabavnih programa u njima.

Glavni cilj projekta Dvorišta je popularizacija ruralnog turizma, posebice baranjskih sela i to kroz kulturne i tradicijske programe. Ovim projektom prvenstveno se želi privući pozornost na važnost očuvanja arhitektonske baštine u selima Baranje kao iznimna vrijednost i potencijal za turistički razvoj regije. Osim toga cilj je i u doticaj dovesti ljude iz gradova s onima koji žive na selu.

Ovu ideju o oživljavanju starih baranjskih dvorišta prepoznala je i Općina Bilje koja se od samih početaka projekta priklučila kao strateški partner te pomaže u realizaciji svih programa koje tvrtka Privilegium organizira na području Općine. Ovakav vid suradnje jedne tvrtke i lokalne samouprave prvi je takve vrste na području Baranje.

Od početka projekta pa do danas je otvoreno 5 seoskih dvorišta na raznim lokacijama u Općini Bilje. Ti jednodnevni programi u dvorištima usmjereni su prvenstveno na obitelji sa djecom i najčešće su tematski. Tako su posjetitelji prošle jeseni u „Dvorištu bake Katice“ , između ostalog, dubili bundeve, izrađivali lutke od prirodnih materijala, igrali stare društvene i natjecateljske igre, u proljeće su u Vardarcu u „Rascvjetanom dovrištu“sadili cvijeće, pravili cvijetne dekoracije, uživali u ponudi cvijeća lokalnih proizvođača, a u „Dvorištu melodija“ u Lugu glavnu ulogu je imala glazba i ritmičke radionice. Svaku od manifestacija prati i gastonomska i enološka ponuda lokalnih proizvođača i vinara.

Zbog izvrsne posjećenosti programa u dvorištima, tvrtka Privilegium je odlučila otvoriti i jednu stalnu lokaciju u Kopačevu u ulici Šandora Petefija 48. Naime, od 07. srpnja 2017. godine kapija „Dvorišta bake Katice“ za posjetitelje će biti otvorena svaki dan, a svaki drugi vikend planiraju se održavati manifestacije namijenjene svim generacijama. Posjetitelji će na tim događajima tako moći uživati u radionicama za djecu, koncertima zabavne i klasične glazbe, plesnim performansima te izložbama domaćih i stranih umjetnika.

Srdačno očekujemo Vaš dolazak!

Pozivnica

Preuzmite aplikaciju! “Turistički vodič Općine Bilje” za android uređaje

qrcode-hr

Kralja Zvonimira 10

31327 Bilje

OIB: 96787127295

T. +385 31 751 480

F. +385 31 751 480

E-mail: info@tzo-bilje.hr

© Turistička zajednica općine Bilje 2021. | webdesign ENTERnet

Izvor fotografija: Hrvatska turistička zajednica, Web zajednica Bilje
Autori: Pavo Nikolić, Domagoj Blažević, Damir Rajle