• English
  • German
  • Hungarian
  • Hrvatski

Poziv izlagačima

Općina Bilje poziva vas na sajam ekoloških i tradicijskih proizvođača “Zelena Panonija” koji će se u okviru projekta „Pannonia organica“ održati u Bilju od 06. -07. rujna 2014. godine

Sudjelovanje na sajmu namijenjeno je ekološkim i tradicijskim proizvođačima kao i ostalim dionicima u ekološkoj proizvodnji.

Sajam će kroz promociju ekoloških proizvoda odnosno proizvođača doprinijeti vidljivosti i održivosti projekta, a to će omogućiti daljnje širenje tržišta i umrežavanje svih “zelenih” dionika na regionalnoj i međunarodnoj razini u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji.

Sajam je svakako dobra prilika i za razmjenu znanja i iskustava, te za pokretanje konkretne poslovne suradnje, pa će dana 06.rujna 2014. biti organiziran okrugli stol na temu „Umrežavanje eko-proizvođača u funkciji stvaranja novih vrijednosti – proizvoda, poslova, znanja i vještina”.

Sajam se održava u sklopu manifestacije „15. Etno susreti u Bilju”. Objedinjavanjem te dvije manifestacije bliži smo zajedničkom cilju – atraktivnoj i učinkovitoj promociji tradicijskih zanata, ruralnog turizma, ekološke proizvodnje i afirmiranju kulturne baštine Osječko-baranjske županije i Zapadno bačkog okruga.

NAPOMENA:
Sudjelovanje na sajmu je besplatno za sve izlagače. Organizator osigurava prostor i opremu (štandovi, klupe) za sve izlagače, te jedan obrok 06. rujna 2014. god. Prijave za sudjelovanje na sajmu primaju se zaključno s 30.08.2014. godine.

Izlagači trebaju barem 1 sat prije otvorenja sajma urediti svoj štand/klupu.

Vrijeme otvorenja sajma kao i program sajma biti će objavljeni najkasnije do 30.08. 2014. godine.

Projekt “Pannonia Organica” provodi se u sklopu IPA II komponente u programu prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija a, nositelji projekta su Općina Bilje i Zelena mreža Vojvodine. Partneri na projektu u Republici Hrvatskoj su: Tržnica d.o.o. Osijek, Ecorural Net i Centar za poduzetništvo Osijek, a projektni partneri u Republici Srbiji su: Zdravo organic d.o.o. Selenča i Inno Focus Beograd.

Projekt je pokrenut je s ciljem uspostavljanja međusektorske mreže ekoloških proizvođača i njihovih dionika na području Osječko-baranjske županije i Zapadnobačkog okruga .Svrha ovog umrežavanja je unapređenje prekogranične gospodarske suradnje i realiziranje poslovnih i razvojno-istraživačkih aktivnosti u domeni proizvodnje hrane prema ekološkim standardima. Krajnji cilj projekta Pannonia Organica je razvoj operativne i funkcionalne mreže eko proizvođača u navedenim regijama, koji će se ostvariti kroz uspostavljanje i promoviranje konkretnih gospodarskih aktivnosti (distribucija, zajedničko tržište nabave i prodaje, zajednički proizvodi, povezan lanac stvaranja novih vrijednosti), umrežavanje ekoloških proizvođača u području prekogranične suradnje; razvijanje kompetencija dionika mreže Pannonia Organica i usvajanje EU standarda u ekološkoj proizvodnji kao preduvjeta za participiranje na EU tržištu.

Prijavnicu možete preuzeti OVDJE

Preuzmite aplikaciju! “Turistički vodič Općine Bilje” za android uređaje

qrcode-hr

Kralja Zvonimira 10

31327 Bilje

OIB: 96787127295

T. +385 31 751 480

F. +385 31 751 480

E-mail: info@tzo-bilje.hr

© Turistička zajednica općine Bilje 2021. | webdesign ENTERnet

Izvor fotografija: Hrvatska turistička zajednica, Web zajednica Bilje
Autori: Pavo Nikolić, Domagoj Blažević, Damir Rajle