Proteklog vikenda, točnije u subotu 28. siječnja, u Lugu je održan 2. Baranjski poljoprivredni sajam kojega je organizirala Poljoprivredna zadruga Rit, Općina Bilje i Turistička zajednica Općine Bilje.

Malo mjesto Lug inače je poznato po ljutoj paprici i Paprikafestu.

Na Sajmu su predstavljeni projekti TERA Tehnopolis. Riječ je o aplikaciji za on-line prodaju koja je u sklopu europskog projekta.

Tako je Ivana Šagodić naglasila kako se radi o virtualnoj tržnici zdravih i prirodnih proizvodnje kreirana u sklopu projekta dRural putem kojeg se potiče digitalizacija ruralnih područja. Aplikacija je namijenjena za izravnu prodaju poljoprivrednih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: Osječka TV

Uz to predstavljen je i Plan za industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske i koje će mogućnosti otvoriti za poljoprivrednike u organizaciji Županijske razvojne agencije OBŽ, a prezentirana je i Školska shema od strane predstavnika Ministarstva poljoprivrede koji su davali i savjete OPG-ovima.

Na sajmu se prezentirao OPG Adam Ćosić s proizvodima od lješnjaka i OPG Lenđel iz Podolja s mliječnim proizvodima, osobito poznati sa sirevima.

Foto: Osječka TV