Kada:

21. kolovoz 2022.

Gdje:

Kozjak

Za samo nekoliko dana slijedi nam 16. izdanje Slama Land Arta koje će ove godine biti u znaku Nikole Tesle. Tako će Kozjak biti mjesto novih kreacija od slame poznatog umjetnika Nikole Fallera, predsjednika Udruge Slama. Ovaj festival svojevrsni je spoj prirode i umjetnosti u svome izvornom krajoliku čime se održava povijesna i tradicijska baština. Predvođeni Nikolom razni umjetnici i volonteri oblikovat će razne slamnate modele i stvoriti dio vizije o Nikoli Tesli.
Posjetitelji će moći pogledati kreacije već 20. kolovoza, dakle u subotu, dok će se sljedećeg dana, 21. kolovoza odviti glavni dio programa kada je planirana predstava o životu Nikole Tesle, a kasnije kada padne mrak kao i svake godine program će završiti spaljivanjem neke od kreacija, a ovoga puta meta će biti Teslin laboratorij. Teslin imenjak marljivo radi i na Wardenclyffe tornju kojega kao ključnu figuru neće dirati.

Cijena dnevne ulaznice iznosi 30,00 kn, a uz spomenuti program odvijat će se raznovrstan umjetnički program (gluma i ples, kreativne i likovne radionice za velike i male, zanimljiva predavanja i predstavljanja, glazbeni nastupi).
S obzirom na to kako je mjesto događaja sam Park prirode Kopački rit, idealan je to dan za cjelodnevni boravak u prirodi.

Foto: Slama Land Art