Panonski put mira je biciklistička staza koja povezuje Osijek i Sombor, Slavoniju i Bačku. Panonski put mira (Via pacis pannoniae) ide od Osijeka prema Bilju do vrata Kopačkoga rita – Kopačeva, selu u kojem se nekoć većina stanovništva profesionalno bavila ribolovom i koje je osim po Kopačkom ritu poznato i po manifestaciji Ribarski dani. Potom prolazi pustarama Podunavlje (gdje je smješten restoran Kormoran), Kozjak, Sokolovac i Mirkovac.

Riječ je o specifičnim radno – društvenim zajednicama gdje su na jednom mjestu, planski i promišljeno bile locirane brojne gospodarske i socijalne funkcije. U svoje zlatno doba pustare su bile ogledni primjer kako kvalitetno objediniti proizvodnju, stanovanje i upravne funkcije. Nakon pustara put ide do sela Suze koje se nalazi u podnožju Banskog brda. Od Suze preko Zmajevca – vinske prijestolnice Baranje, Panonski put mira vodi k Batini, a nakon prelaska državne granice prema Somboru.

Postoji i alternativna ruta gdje se nakon pustare Kozjak skreće desno prema pustari Zlatna Greda, gdje je smješten prvi adrenalinski park u istočnoj Hrvatskoj i zatim se neasfaltiranim putem, dunavskim nasipom koji prolazi tik uz otok Gornju Sigu. Ovaj alternativni put je nešto zahtjevniji, ali zato i atraktivniji. Kompleksi stoljetnih šuma, poplavne livade koje izgled mijenjaju sukladno vodostaju Dunava, rijetki i zaštićeni primjerci ptica… Također postoji i opcija da se dionica od Bilja do Kozjaka umjesto preko Kopačeva i Podunavlja prijeđe preko Vardarca i Luga.