U suradnji s Regionalnim centrom kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, Udrugom kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije i Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek izdan je ilustrirani vodič koji daje presjek ugostiteljskih objekata u Općini Bilje i predstavlja autohtona jela specifična za ovo podneblje. Neka jela su predstavljena na tradicionalan način, a dio vodiča smo posvetili i jelima koja se pripremaju od domaćih namirnica na suvremeni način pod sloganom Tradicija prati trendove. Cilj nam je bio skrenuti pozornost na zanimanja u ugostiteljstvu koja su od presudne važnosti za svaku “gastro” destinaciju, predstaviti bogatu gastronomiju koja je ovdje prisutna već desetljećima, a studenti s Akademije su sve to s fotografija vrlo vjerno prenijeli crtanjem na papir. Ilustrirani vodič će biti dostupan na svim punktovima gdje se turisti kreću kako bi dobili informaciju iz prve ruke o našim jedinstvenim jelima, a planirano je obići i obrazovne ustanove kako bi se učenike potaknulo na upis u srednje strukovne škole za zanimanje konobar, kuhar, slastičar odnosno recepcionar.