Kopačevo (mađ. Kopács) je mjesto smješteno na samom obodu parka prirode Kopački rit, a nekoć se stanovništvo bavilo ribolovom, što je vidljivo i na pročeljima mnogih tradicijskih kuća. Danas se velikim dijelom mještani bave povrtlarstvom i cvjećarstvom, a sve više ih se odlučuje i za razvoj ruralnog turizma.

Ušuškano u trstici i šašu i sa tri strane omeđeno vodama ( sa sjevera ribnjakom i jezerom Sakadaš, sa istoka i juga Biljskim jezerom koje je prirodni nastavak jezera Sakadaš) Kopačevo se čini tako nestvarnim, kao neko imaginarno mjesto iz neke stare mađarske narodne priče, a nalazi se svega desetak kilometara od makro regionalnog središta istočne Hrvatske – Osijeka i oko pet kilometara od općinskoga središta Bilja. Nalazi se izvan glavnih prometnica, na prvom odvojku baranjske turističke transverzale, te odiše mirom i spokojom.

Idealno mjesto za nedjeljni obiteljski odmor ili za bijeg iz gradske vreve sa djevojkom ili ekipom. Romantičarski retro štih Kopačevu daje i javna rasvjeta u obliku kandelabera, kao i specifična pročelja starih kuća. Uz Kopačevo se nalazi i Prijemni centar Parka prirode Kopački rit.