Tradicija koja prati trendove i prirodu projekt je pod paskom hrvatskog kulinarskog reprezentativca, chefa Ivana Đukića koji je ujedno i predsjednik Udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije. Riječ je interpretaciji autohtone baranjske gastro tradicije na nov način, spajanjem lokalnog i globalnog, modernog i tradicionalnog. Ogledni uzorak ovog koncepta je primjerice savitak od dimljenog soma na kremi od paprike i vrhnja sa taškama punjeni kravljim sirom sa čipsom od slanine i prahom od bučinih sjemenki, Oblak od čokolade s jagodom na aromatiziranoj palenti s likerom od kajsije ili revalorizacija vodenog orašca (lat. Trapa natans) kao poželjne namirnice. Vodeni orašac se svojevremeno koristio u raznim jelima domaće kuhinje, a danas je njegovo korištenje palo u zaborav. Tek hrabri i uporni poput chefa Ivana Đukića pokušavaju ponovo oživjeti zaboravljena jela, specifična za naš kraj. Svi domaći sastojci su prilagođeni kuhinji 21. stoljeća.